Turism

Turism durabil

„Dezvoltarea umana este ecologic durabilă în relaţie dacă intervenţiile şi efectele impuse de activităţile umane, fie ele economice, tehnologice, sociale sau culturale, nu alterează rata schimbării naturii şi ecosistemelor într-un fel necontrolabil de natură sau într-o formă ireversibilă din punct de vedere al generaţiilor viitoare ”.

Noţiunea de dezvoltarea durabilă a turismului, este apărută recent şi delimitează o punte între un deziderat al dezvoltării urmărit o perioadă îndelungată fără nici-un rezultat satisfăcător şi o mişcare de salvare a naturii si a mediului ambient.

Astăzi, turismul este considerat, ca fiind una dintre cele mai mari afaceri ale lumii deoarece, acesta contribuie într-o mare măsură la produsul mondial brut, reprezintă principala sursa de locuri de muncă şi cel mai important investitor de capital.

Zona montana nu mai trebuie privita doar prin prisma turismului pentru sporturi de iarna, a alpinismului sau drumetiilor ci ca un areal in care se pot dezvolta si alte forme de turism: ecologic, rural, cultural, speoturism, divertisment, religios etc.

Ocolul Silvic Naruja in concordanța cu Strategia de dezvoltare a ținutului Țara Vrancei încerca sa promoveze diferite forme de turism, de la turismul de aventura, la turismul anti-stress sau cel de observare a pasarilor. Marea problema este armonizarea micilor interese locale cu aceste principii de baza ale dezvoltarii durabile locale.

Drum bun !

Parteneri
ocolul silvic naruja ocolul silvic naruja ocolul silvic naruja